Levende mat som medisin 1:
Juice, spirer og dressing
På dette kurset får du en innføring i levende mat som medisin fra lege Christian Daling og ernæringsfysiolog Magnus A. Kjølen. Her får du lære de grunnleggende prinsippene for å komme i gang med levende mat i hverdagen.
Hovedfokuset er hvordan du på en enkel måte kan implementere juice og levende mat i kosten for å øke ditt daglige næringsinntak.
Den praktiske kjøkkendelen tar for seg juicing og forskjellige smakfulle dressinger, samt å få en forståelse for kjøkkenets kjemi og den kulinariske kunst.
Kursets teoretiske del omhandler hvorfor levende mat bør være en del av vårt daglige kosthold.
Dette lærer du:
– Hvordan maten vi spiser påvirker kroppens pH-balanse
– Hvordan du lager en sunn og god juice som gir deg langvarig energi
– Hvilken juicer vi anbefaler, og hvorfor
– Hva som er viktigere enn kaloritelling
– Hva som gjør levende mat til en overlegen næringskilde
– Hvilke tre matvarekategorier som gir kroppen flest mineraler og medisinske egenskaper
– Hvilke fem nøkkelprinsipper vi bruker for lage en rekke smakfulle dressinger
Theodor og Christian Daling lager grønn juice på kurskjøkkenet.
Film og redigering av Enrique Daling.
Kursinstruktørene er:
Lege Christian Daling og ernæringsfysiolog Magnus A. Kjølen.