Hva tannkremen din gjør med stoffskiftet ditt

Fluor skal visstnok være bra for tennene dine, men det kan også påvirke stoffskiftet ditt i negativ retning. Dette kommer av at fluor forvirrer skjoldbruskkjertelen, og tar plassen til jod-atomene den vanligvis bruker for å lage stoffskiftehormoner.

Jod og fluor er begge halogener, som betyr at de har like mange elektroner i sitt ytterste elektronskall. Fordi de ligner på hverandre har flour vært mistenkt for å kunne påvirke skjoldbruskkjertelen.

I en vitenskapelig rapport fra 2018, publisert i Nature, går forskerene gjennom effekten fluor i drikkevannet har på produksjonen av stoffskiftehormoner, nærmere bestemt T3, T4 og TSH. Dette var en case-control studie med 198 cases og 213 kontroller. Det ble funnet at fluor påvirker TSH og T3 hormoner selv under den tillatte konsentrasjonen på under 0,5 mg/L. Personer med lavt stoffskifte ble anbefalt å anskaffe vannfilter som fjerner fluor.

En studie publisert i Environment International i 2018 viste at fluor kan forstyrre skjoldbruskkjertelfunksjonen, spesielt ved lave jod-verdier. Dette var den første populasjonsbaserte studien som så på effekten av lavgradig fluoreksponering på skjoldbruskkjertelen, i relasjon til jodstatus.

Konklusjonen var at voksne kanadiere med moderat til alvorlig jodmangel og høyere nivåer av fluor i urinen kan ha økt risiko for å utvikle lavt stoffskifte. Dette viser altså at tilstrekkelige jodnivåer beskytter mot den skadelige effekten av fluor.

Fluoravgiftning

Kroppen vil avgifte fluor av seg selv over tid så lenge du slutter å fylle på ny fluor fra tannkrem, munnskyllevann, “tannlegetiltak”, tanntråd, etc. Dette vil gå raskere jo mer basisk kostholdet ditt er, og jo mer du beveger deg.

En randomisert kosthold-kontrollstudie fra 2002 publisert i European Journal of Clinical Nutrition viste at tamarind øker utskillingen av fluor i urinen blant 18 friske gutter. I denne studien fikk guttene 10 gram tamarind daglig til lunsj i 18 dager.

10 gram tamarind daglig har blitt vist å øke utskillingen av fluor i urinen.

For å maksimere effekten av tamarind anbefales det å innta stillinger som skulderstående eller plogen, som øker blodsirkulasjonen til skjoldbruskkjertelen.

Skulderstående gir mest blod til skjoldbruskkjertelen.
Plogen er enklere enn skulderstående, og passer fint å gjøre etterpå for bedre flyt i ryggraden.

Jod-kilder

Alger, fisk og sjøgress kan være gode kilder til jod. Landplanter inneholder generelt veldig lite jod fordi det har forsvunnet fra jordsmonnet. Planter som er dyrket i jord gjødslet med uttynnet sjøvann har vist seg å inneholde mer jod. For dere som dyrker kan OceanGrown eller lignende være verdt å se nærmere på. Oppdrettsfisk anbefales ikke.

Tang er en naturlig jodkilde som egner seg godt til mange matretter. Bruk tangmel som krydder eller i smoothies.

Tang kalles ofte havets supermat fordi det har 10 ganger mer kalsium enn melk og mer C-vitamin enn appelsinjuice.

Probioform høyoppløst jod

Den nye rapporten “Risiko for jodmangel i Norge” fra ernæringsrådet konkluderer med at det er akutt behov for tiltak fordi jodinntaket i deler av befolkningen er urovekkende lavt. Det anbefales derfor at folk øker jodinntaket sitt.

Behovet for tiltak anses som akutt da vi ser jodmangel hos en betydelig andel av kvinner i fertil alder og gravide i Norge dag på nivåer som har vært knyttet til negative effekter på fosterets utvikling i flere studier.
Særlig kvinner i fruktbar alder, gravide, ammende og barn bør anbefales kosttilskudd med jod.

Risiko for jodmangel i Norge, Identifisering av et akutt behov for tiltak
Probioform Jod er elektrisk ladet jod som betyr et naturlig forekommende jod (ikke bundet til klor) som reduseres til 1% konsentrasjon av 45% etylalkohol og konvertert til en elektromagnetisk ladet høyoppløst form.

Det er særlig unge kvinner og gravide som får i seg for lite jod. Om lag halvparten av kvinnene i Den norske mor og barn-undersøkelsen (MoBa) hadde for lav inntak i svangerskapet. Dette er særlig bekymringsfullt fordi forskning indikerer at selv mild og moderat jodmangel før og under svangerskapet kan ha negative konsekvenser for barnets utvikling.

Probioform Jod er et veldig lettopptakelig jodtilskudd, og kan bidra til å avgifte halogener som fluor, klor og brom.

Aquatru firetrinns vannfilter

Med tanke på nordmenns jodmangel er det enda viktigere å unngå den hormonhemmende effekten av fluor. Vanlige karbonfiltre fjerner bare ca 60% av fluorinnholdet i vannet. Med AquaTru‘s firetrinns filtersystem kan du nyte fluorfritt drikkevann med en 99% fjerning av alle forurensninger fra vannet.

AquaTru vannfilter krever ikke rørlegger, og er enkel å installere, bruke og vedlikeholde.

AquaTru fjerner nesten alle forurensninger fra tappevannet, takket være det firetrinns filtreringssystemet. AquaTru er enkel å bruke. Etter at du har installert filtrene og koblet dem til en stikkontakt, kan du fylle opp vann fra springen, og den begynner å filtrere umiddelbart. Du får 3 liter rent vann innen 12 til 15 minutter.

AquaTru vannfilter anbefales av anerkjente leger som Dr. Mark Hyman.

Bruk rabattkode HIPPOCRATESVANN for å få 500 kr rabatt på vannfilteret.


Vil du lære mer om hva du kan gjøre for å beskytte deg selv og dine kjære mot sykdom, sjekk ut nettkursene i Mat som medisin og Stoffskiftet, hvor du får massevis av gode tips for optimalisering av kropp og sinn.

Nettkurs

Kommentarer

kommentarer


Posted

in

, ,

by

Tags: