Fermentert mat og kombucha

Sauerkraut-e1363643506129
I nyere tid har fermentert mat begynt å forsvinne fra kostholdet vårt.

På dette kurset får du lære mer om fordelene ved fermentert mat og drikke.

I tillegg får du lære å lage kokosyoghurt, kombucha, surkål med spirer og kim chi (Koreas nasjonalrett).

Sylteagurk og surkål lages nå med eddik i stedet for laktofermetering med salt.
Vin, øl og ost pasteuriseres, og dermed drepes alle de gode bakteriene vi trenger for å opprettholde helsen.

Mennesker over hele verden har fermentert mat siden eldgamle tider.
Det er funnet spor etter melkefermentering i det nåværende Irak fra over 5000 år siden.

Magen er ‘den andre hjernen’, og mikrolivet i tarmen er avgjørende for humør, energi og velvære i hverdagen.

Mennesker over hele verden har fermentert mat siden eldgamle tider. Det er funnet spor etter melkefermentering i det nåværende Irak fra over 5000 år siden. Fermentert mat har lang holdbarhet og styrker fordøyelsen og immunforsvaret.

En glad mage gir deg et gladere sinn.

Fordeler ved å spise fermentert mat og forbedre tarmfunksjonen:

– Få vakrere, renere hud med mere glød
– Færre matintoleranser
– God kilde til enzymer
– Reduserer tilfeller av forstoppelse og diare
– Reduserer oppblåsthet
– Økt vitamininnhold
– Økt oksygennivå
– Regulerer tarmfunksjonen
– Forbedrer seksuell energi og ytelse
– Renser tarmen uten å skade den
– Øker motstand mot allergier
– Bedre funksjon av ledd og muskler
– Styrker immunforsvaret
– Gir bedre søvnkvalitet
– Balanserer mikrofloraen i tarmen
– Gir økt energinivå
– Reduserer kroppens smerte- og betennelsesnivå
– Bedrer blodsirkulasjonen
– Senker nivået av “dårlig” kolesterol i blodet
– Fjerner giftstoffer og plakk som er lagret i kroppen
– Regulerer blodsukkernivået mer effektivt
– Øker næringsopptaket av annen mat og tilskudd
– GIr økt opptak av kalsium og andre mineraler
– Bedrer leverfunksjonen
– Regulerer pH’en i tarmen

Ved fermentering dannes organiske syrer som i studier har vist seg å ha antibakteriell virkning, gi energi til cellene, økt oksygenopptak og avgiftning og senke blodtrykket.

Fermentering danner vitamin K2 som er bra for hjerte og kar, skjellettoppbygging og opptak av D-vitamin.

Antioksidanter og fytonæringsstoffer øker under fermentering, og disse beskytter mot oksidativt stress fra betennelser, miljøgifter, infeksjon og hard trening.

Det har blitt anslått at 90% av alle kroniske sykdommer og kroniske tilstander er knyttet mot dårlig eller sviktende tarmhelse. Hele 80% av immunsystemet finnes i fordøyelseskanalen.

 

Hippocrates Helse er et helhetlig og vitenskapsbasert livsstilsprogram for optimal helse med røtter i 35 års omfattende klinisk forskning ved Hippocrates Health Institute i USA. Her har tusenvis av mennesker transformert sine liv ved å følge enkle kostholdsprinsipper med revitaliserende og avgiftende elementer som gjør at både kropp og sinn gjenfinner sin naturlige medfødte balanse og harmoni. Vi har selv lang erfaring med ernæringsterapi, mat som medisin og terapeutisk kosthold, og kan derfor trygt anbefale dette.

 

Kursholderene er lege Christian Daling og ernæringsfysiolog Magnus A. Kjølen.

Kurset egner seg både for terapeuter som vil utvide sin verktøykasse, og folk flest som ønsker bedre helse, søvnkvalitet og mer energi i hverdagen.

 

Send e-post til magnus@hippocrates.no om du ønsker faktura eller betalingsutsettelse.

 

 

Kurskalender finner du ved å klikke her.

 

Velkommen på kurs!

 

Tilbakemeldinger fra våre kursdeltakere:

“Takk for tre lærerike kurskvelder! Velsmakende mat som gir en lett og god følelse i kroppen ble laget og presentert på en enkel og god måte. Inspirerende forelesninger med gode forklaringer som bekrefter ting man ser konturene av, men ikke helt får tak i på egen hånd. Dette er så viktig kunnskap. Det er ingen tvil i min sjel om at kostholds-Norge trenger hjelp på veien videre dersom folk skal holde seg friske (friskvern) og de syke skal få bedre livskvalitet. Fantastisk at dere finnes – keep up the good work!”
Mvh Eva

“Mat som medisin, – en genial tanke og et flott kurs! Vi som deltok fikk innblikk i teorien bak konseptet, presentert på en enkel og grei måte. I den ene enden av skalaen: et ekstrem-kosthold, for dem som har STORE utfordringer å reversere. I den andre enden av skalaen: et mer “lettspiselig” kosthold, for dem som ønsker å forebygge sykdom og å beholde optimal helse. En super måte, og virkemidler, for å ta mer ansvar for eget liv. Vi fikk smake på, og lære å lage, levende mat/raw-food i form av juice, nydelige dressinger og en “tunfisksalat” uten tunfisk 🙂 Nå, 4 timer etter kurset, tenker jeg: WOW, dette burde alle få/ha kunnskap om! Så enkelt og så viktig for hver og en av oss. Med slike verktøy kan vi ta bedre valg og mer ansvar for egen helse. Jeg har satt nøtter og frø i vann, for å teste ut på egen hånd det vi lærte på kurset. Her skal nye vaner etableres 🙂 Glad og inspirert hilsen :)”
– Anne-Sofie Rask

“Vil takke for et utrolig inspirerende Trinn 1 på Hippocrates Helse – et kurs som har ført til at jeg og min familie har innført juicing og Superspirer i hverdagen, og som jeg anbefaler på det varmeste til alle som bryr seg litt om hva de putter i munnen. Christian Daling og Magnus Angeltveit Kjølen har så mye kunnskap og er så dyktige til å videreformidle, demonstrere og forklare. Det aller viktigste for meg er at maten/drikken smaker godt, dernest at det er enkelt å lage og ikke tar for mye tid. Når det på toppen ikke bare er godt for ganen, men i aller høyeste grad godt for kroppen – ja da skjønner ikke jeg hvorfor ikke alle gjør dette! Når jeg kommer over noe jeg tror på og mener er godt for oss mennesker, så sprer jeg budskapet videre. Det skal jeg love dere hele min vennekrets har fått erfare:-) Jeg har fulgt opp med Trinn 2 som absolutt sto til forventningene, og kommer definitivt tilbake på flere kurs i regi av Hippocrates Helse. Tusen takk for flotte kurs så langt.”
Varm hilsen fra Katrine Wikborg

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *