AVALON

AVALON LYSTERAPI

Lys er viktig for alle levende veseners overlevelse. Ifølge Jacob Lieberman, Ph.D., forfatter av boken Light: Medicine of the Future, er både hormonsystemet og nervesystemet påvirket og regulert av lys.

Sannheten er at vi alle er lysavhengige, og de fleste av oss har lysmangel. Visse biokjemikalier og vitaminer kan ikke produseres uten sollys. Forskning tyder også på at vi kan bli mye lettere deprimerte i fravær av de lange sommerdagene, noe som gjør lysbehandling ekstra relevant i det mørke vinterhalvåret.

“We are all light deficient and this deficiency may be the source of our physical and emotional problems.” – Dr. John Ott

Lysterapi, også kjent som fototerapi, er den kontrollerte eksponering for spesifikke bølgelengder av lys, avgitt gjennom spesielle lyspærer som kan etterligne sollys. Det har blitt effektivt brukt til å behandle tilstander som akne, psoriasis og vinterdepresjon (SAD).

The Mayo Clinic foreslår lysterapi som et alternativ til antidepressiva og psykoterapi, eller til ammende og gravide som ønsker komplementærmedisinsk hjelp.

avalon2

Lysterapi, eller fototerapi, går helt tilbake til det gamle Egypt. De antikke grekerene brukte også sollys medisinsk.

Den kanskje mest spennende egenskapen ved lys ble funnet på midten av 90-tallet. Forskere oppdaget det som ble kjent som “mirakelmolekylet”.

Tre amerikanske forskere vant nobelprisen i kjemi for oppdagelsen av sammenhengen mellom lys og nitrogenoksid (NO). 

Nitrogenoksid er et signalmolekyl som fungerer omtrent som et gigantisk e-postprogram i kroppen. Den forbløffende oppdagelsen er at nitrogenoksid, som fraktes gjennom alle blodårene i kroppen, faktisk gjør dem i stand til å slappe av og bli mer elastiske.

Nitrogenoksid, utløst av spesifikke bølgelengder av lys kan øke blodsirkulasjonen og bedre immunforsvaret. Det er særlig rødt og infrarødt lys som øker produksjonen av nitrogenoksid. Rødt lys øker kollagendannelsen, som igjen kan glatte ut huden og redusere rynker.

Blått lys har på en annen side blitt funnet å nullstille den biologiske klokken, som kan forbedre søvnkvaliteten og redusere eller forebygge vinterdepresjoner.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *