Christian Daling, lege

Christian Daling

Christian Daling er utdannet allmennlege fra UIO og har hatt fokus på komplementærmedisinsk behandling i form av kostholds- og livsstilsendringer for å styrke immunsystemet.
Han definerer komplementærmedisinsk behandling som det du ønsker å gjøre i tillegg til det eksisterende sykehustilbudet. Daling har lang erfaring med pasienter som har valgt livsstilsendring for å gjenvinne balanse i kroppen.

Å bruke kostholdet til å styrke immunforsvaret er noe Daling virkelig brenner for.
Han er en «raw food» entusiast, og var med på å starte Norges første rene raw food spisested, Helt Rå i Sandvika. Raw food, eller levende mat som han kaller det, er hovedsalkig vegansk, økologisk mat som ikke er varmet opp til mer enn 42 grader.
Det gjør at vitaminer og enzymer bevares bedre.

 

Magnus Angeltveit Kjølen, ernæringsfysiolog

Magnus Angeltveit Kjølen er utdannet ernæringsfysiolog ved Atlantis Medisinske Høgskole. Han vektlegger matens fundamentale rolle for kroppens velvære og optimale funksjon i hverdagen. Han begynte å undervise i levende mat og avgiftning i 2009, og har siden da tilegnet seg en dypere forståelse for det gamle ordtaket “du blir hva du spiser”.

Magnus har mange års personlig erfaring med hvordan levende mat kan endre måten kroppen og sinnet fungerer på. Dette har medført studier av fagfeltet epigenetikk, i tillegg til fermentert mat og adaptogene urter. Han synes det er spennende å lære om – og ikke minst oppleve – hvordan genuttrykket endres i takt med livsstil.
Magnus skrev sin bacheloroppgave om Kombucha og probiotika.