Det autentiske Liguria og Toscana

Kontrastenes tur

25. nov. – 2. des. 2015

Italia 1

Bli med oss og opplev to helt forskjellige deler av Italia.Italia 2

Italia er et land med 20 regioner. Denne reisen blir unik da vi opplever to av de mest spesielle områdene.

Kontrastene mellom det ville kystlandskapet i Cinque Terre og Chianti Classico-regionen i Toscana er veldig spennende!

Vi smaker på den økologiske sjømaten og den friske hvitvinen. Vinrankene dyrkes for hånd oppover fjellskrentene. Det er nettopp disse platåene som har ført til at Cinque Terre er på Unescos verdensarvliste.

Chianti Classico-området er selveste hjertet av Toscana. Her opplever vi de små spesielle byene som for eksempel Radda In Chianti. Sangiovese-druen og den tradisjonelle toscanske maten hylles her.

Italia 3Dag 1 – 25. november
Ankomst til Milano flyplass fra Oslo.
Vi tar vår private buss direkte til Portofino i Liguria, hvor vi ankommer et flott 4-stjernes hotell, og får velkomstmiddag på kvelden. Nyt denne berømte lille byen ved havet.

Dag 2: Båt til Cinque Terre.

Vi opplever denne nydelige kystlinjen og disse byene sammen, og spiser lunsj her. Vi nyter av typisk mat med sjel fra Cinque Terre, og smaker på den helt spesielle vinen som bare finnes her. Båt videre fra Cinque Terre til Lerici, festningens by, hvor vi bor på et flott 4-stjernes hotell.

Dag 3: Vi tar vår buss til nabobyen, etter å ha sett festningen i Lerici.

Her i Porto Venere, Lord Byrons favoritthavn, ser vi den mest spennende kirken i Italia som liksom henger over klippene. Her spiser vi en fantastisk lunsj i vår favorittrestaurant. Pesto alla Genovese produseres av restauranten.

Turen går videre til Radda in Chianti! Det var her hovedsetet til Chianti-vinen var før i tiden, og av den grunn er det også her vi finner de mest spesielle vinene. Vi snakker om spontan gjæring, og hvordan man lager viner slik de greske gudene ville ha det. Vi sjekker inn i et tradisjonelt 4-stjerners hotell.

Italia 4

Dag 4: Vi besøker Pisa, hvor vi spiser lunsj!

Her opplever vi de mest spennende severdighetene som for eksempel battisteriet, og lytter til sang der med fantastisk akustikk.
Så fortsetter turen til Firenze hvor vi besøker verdens største museum under åpen himmel.
Vi tilbringer ettermiddagen her før vi returnerer til Radda.

Italia 5

Dag 5: Vi besøker en spesiell vingård i Radda-området. Vi lærer oss om denne meget tradisjonelle Chianti-vinen og har en lunsj på vingården. Fritid på ettermiddagen.

Italia 7

Dag 6: Vi besøker Montepulciano og Piensa.
Montepulciano er kjent for sin Vino Nobile, og Piensa er kjent for sin spesielle mat, og at byen er en såkalt “perfekt renessanse-by”.
Vi har lunsj i vingården i Montepulciano vegg i vegg med en gammel kirke, og over gamle etruskiske graver der vinen lagres.

Italia 6

Dag 7: Vi sjekker ut og reiser til Milano.

Vi besøker blant annet Gallerian og Il Duomo. Dere opplever Milano på egen hånd også.
Vi avslutter med avskjedsmiddagen på kvelden.

Italia 8

Dag 8: Avgang fra Milano flyplass til Oslo (Gardermoen).

Inkudert:
Fly tur/retur Oslo/Milano
5 lunsjer (italiensk gourmetmat, rawfood-presentasjon i forbindelse med lunsjen)
2 middager på kvelden (italiensk gourmetmat)
Buss alle dager
Guiding hver dag
Alle frokoster
På vingårdene er det omvisning og vinsmaking inkludert

Pris per person: kr. 16.000,-

Italia 9

Reiseleder for turen er den erfarne Italia-guiden Max Kruger.

Ernæringsekspert Christian Daling er med, og har flere innslag om den italienske matens helsefordeler.

For påmelding send en e-post til kontakt@hippocrates.no innen tirsdag 10. november.