Noe av det mest irriterende som kan skje på kjøkkenet er at du ødelegger en blender til flere tusen kroner. Vi har testet de beste blenderene på markedet, og kåret en vinner!

Når en blender skal kvalitetstestes i hardt vær holder det ikke bare med vanlige smoothies. Du må også kjøre off-road i krevende terreng, harde bakker og tøffe hindere. Dette har vi gjort med alt det tyngste som kan blendes, og har lært flere nyttige og til tider kostbare lekser på veien.

Vi har tilsammen 20 års erfaring med blendere i matlaging, og har ødelagt mange maskiner opp gjennom årene. Det har gitt oss en unik innsikt i hvilke maskiner som holder lengst, og har den beste kombinasjonen av solid konstruksjon, kraft og brukervennlighet.

I en tid hvor smart-teknologi og touch-paneler sprer seg som ild i tørt gress har vi i lengre tid observert at jo mer avansert elektronikken er, jo raskere oppstår det problemer. Akkurat som maten vi anbefaler, har vi også her gått helt “back to basics”. Med det mener vi det enklest mulige design, hvor motorkraft og brukervennlighet står i fokus, mens sunn fornuft erstatter “ipad-panelet”.

 

Thermomix

Thermomix er en genial blender som også har funksjon som suppekoker. Den kan blende samtidig som den varmer opp, og dermed kan du få varme supper med smooth konsistens uten at de blir ihjelkokt.

Denne blenderen er for spesielt interesserte som lager mye varm suppe eller andre varme retter som krever blending og oppvarming.

Motoren har en styrke som ligger helt på høyde med andre blender-favoritter som Vitamix og Blendtec.

Prisen er derimot betydelig høyere, og dermed blir ikke Thermomix vårt førstevalg.

 

Blendtec vs. Vitamix

På blendermarkedet er det i all hovedsak to produsenter som har markert seg i toppsjiktet for høyhastighetsblendere. Disse er Blendtec og Vitamix.

Motorkraften på disse er omtrent like, men Vitamix har et større vindu for hastighetsregulering, noe som gjør det enklere å unngå “luftlommer” hvor blenderen “spinner” uten å få tak.

Topphastigheten på en Vitamix ligger på 37,000 omdreininger per minutt, mot Blendtec’s 28,000. I praksis betyr dette at motoren i begge har nok kraft til å blende nesten hva som helst, selv småstein fra gårdsplassen.

Blendtec’s orginale blendere er lettere enn Vitamix, noe som gjør at de lett kan “rotere” og flytte seg rundt på kjøkkenbenken, mens Vitamix står mye mer stødig, selv ved tyngre jobber.

Angående støynivå er de dessverre like bråkete og høylytte begge to, helt til du kommer opp i 15.000-kronersklassen hvor Vitamix tilbyr en støyisolert blender.

Det har vært mange klager på at den smarte elektronikken i Blendtec lett ryker, og vi har også opplevd at blendere med avansert elektronikk ofte ikke er så smart som de blir fremstilt som. Til sammenligning har Vitamix-blenderene kuttet all elektronikk til beinet, og tilbyr et trinnløst hastighetshjul i tillegg til en turboknapp.

Beholderen til Blendtec er noe lavere og bredere i bunnen enn Vitamix, og dette mener mange er en fordel, både i forhold til oppbevaring og å få skrapt ut innholdet i bunnen. De nyere Vitamix-blenderene har en noe lavere beholder med bredere bunn, som gjør den mer lik Blendtec.

Blendtec har flere forhåndsinnstilte programmer som skal helautomatisere bruken og dermed “spare tid”. Dessverre gjør ikke disse programmene alltid jobben, og dermed bruker man i praksis lenger tid enn før.

Prismessig ligger begge disse på mellom 6000-8000 kr for de bestselgende modellene.

Alt dette tatt i betraktning mener vi at Vitamix-blenderen har en mer solid mekanisk konstruksjon, og en høyere grad av brukervennlighet.

Det er også den blenderen vi har hatt minst problemer med opp gjennom årene.

 

Vi kårer derfor Vitamix TNC 5200 til vår favorittblender!

 

Vitamic TNC 5200 får du på Sunnere.no

Bruk rabattkode: “hippocrates-2018”

Garantien på blenderen er 7 år.


Våre events

Klikk på kurset eller send en mail for påmelding.


Kommentarer

kommentarer