Chaga

Chaga (kreftkjuke) har blitt verdsatt av flere urbefolkninger på hele den nordlige halvkule som den mest verdifulle av alle de medisinske soppene i naturen. I Sibir har chaga tradisjonelt hatt tilnavnet «sopprikets konge», på grunn av sine overlegne egenskaper som universalmiddel.

Denne unike tresoppen kan være en av de viktigste anti-aldrende tilskuddene vi har oppdaget så langt. Chaga inneholder potente immunmodulerende betaglukaner, og har flest antioksidanter (ORAC-verdi) av alle vekster på planeten vår, bortsett fra rå kakao.

Chaga er en unik tresopp ved at den vokser på levende trær, vanligvis bjørk. Den vokser helst i kaldere nordlige strøk, og var kjent i sibirsk tradisjon som Sopprikets Konge. Den eldste teksten i kinesisk medisin, Shennong Ben Cao Jing, nevner Chaga som en overlegen tonifiserende medisin.

I Norge er chaga kjent som kreftkjuke, et navn som reflekterer dens tradisjonelle bruk i folkemedisinen.

Blant næringstoffene i chaga finner vi høye nivåer av den kraftige antioksidanten Superoksid Dismutase (SOD), samt adaptogene triterpener og betulinsyre. Chaga er naturens rikeste kilde til det mørke pigmentet melanin, i tillegg til en rekke mineraler og sporstoffer har chaga betydelige nivåer av vitamin D2 og B2.

 

Superoksid Dismutase (SOD)

Chaga er en av de beste naturlige kildene til antioksidant-enzymet Superoksid dismutase (SOD). SOD er leverrensende og beskytter cellemembranen og genmaterialet. Chaga inneholder mer SOD enn andre rike kilder som byggress, sjøgrønnsaker og marine oljer. Chaga har 25 til 50 ganger mer SOD enn andre medisinske sopper (reishi, maitake, shitake).

 

Ren livskraft

Naturens eget apotek

Fyll på minerallagrene

Immunterapi som virker

Årsaksrettet ernæringsterapi

Medisinsk mat som metter

Levende mat for en levende kropp

Epigenetikk

Skru av sykdomsgenetikken

Vekk opp ditt immunsystem

Oppgrader din cellefunksjon

Helhetlig helse på DNA-nivå

Fokus og prestasjonsøkning

Tarmhelse

Endre miljøet - ikke mikrobene

Mangfold gir synergi

Tungmetallavgiftning

Vitenskapsbaserte protokoller

Helseprogram for optimal ytelse

Trygt, naturlig og effektivt

Levende mat

Ferske økologiske spirer

Kortreist miljøvennlig føde

Revitalisering på DNA-nivå

Lær om levende mat som medisin

Hva handler det egentlig om?

"Du blir hva du spiser."

Polysakkarider (glykonæringsstoffer)

I likhet med andre medisinske tresopper har chaga en god dose immunmodulerende polysakkarider, i form av betaglukaner. Et polysakkarid er et langkjedet sukkermolekyl med mange unike egenskaper. På grunn av sin lange kjemiske struktur smaker det ikke søtt som andre sukkermolekyler, men har ofte en nøytral eller bitter smak. Polysakkarider har gang på gang vist seg å øke kroppens produksjon og aktivitet av de hvite blodcellene B-celler, T-celler og NK-celler, som styrker og effektiviserer kroppens immunrespons.

De virker ved å koble seg på reseptorer på immuncellene, og gjør disse mer intelligente. Det unike med polysakkarider er at de er hverken stimulerende eller beroligende, men har en intelligent selvregulerende virkning som støtter kroppens naturlige homeostase. Dette er et fellestrekk for alle såkalte adaptogener, det vil si stoffer som bedrer kroppens stressrespons.

Bakterier og virus er intelligente organismer i stadig utvikling og tilpasning til miljøet sitt. Med tanke på dette kan det dermed være lurt å innta noe som kan bidra til at immunforsvaret kan beholde overtaket og hindre at infeksjoner får fotfeste.

Vi blir også utsatt for konstant stress fra elektromagnetisk stråling og miljøgifter, som alle virker svekkende på kroppens forsvarssystemer.

Ved å spise medisinske sopper som chaga og reishi kan vi oppnå økt toleranse for disse stressfaktorene, mer intelligente kroppsfunksjoner, stabil homeostase, styrket immunsystem, redusert stress og bedre humør, mer energi, sunnere hud, bedre fordøyelse og økt beskyttelse mot vanlige aldringstegn.


Våre events

Klikk på kurset eller send en mail for påmelding.

Hva sier folk om oss

TILBAKEMELDINGER

ØKT ENERGI

ANBEFALES

SÅ ENKELT

"Deres anbefalte endringer
i kostholdet gir meg
økt energi, humør og
overskudd i hverdagen."
- Egil-Arne Skaun Knutsen

"Anbefaler kursene på det
varmeste til alle som bryr seg.
Jeg kommer definitivt tilbake.
Tusen takk for flotte kurs!"
- Katrine Wikborg

"WOW, dette burde alle få
kunnskap om! Så enkelt og så
viktig for hver og en av oss.
Med slike verktøy kan vi
ta bedre valg og mer ansvar
for egen helse."
- Anne-Sofie Rask


Ta kontakt om du er interessert i Chaga-tinkturer.

Kommentarer

kommentarer