Bare små mengder ferske brokkolispirer gir like stor helsegevinst som større mengder fullvokste grønnsaker, ifølge forskere ved Johns Hopkins Universitetet. Bare 5 gram spirer inneholder like mye glukorafanin som 150 gram fullvokst brokkoli. Dette stoffet er forstadiet til sulforafan, vist i studier å øke enzymene som beskytter mot skade fra kreftfremkallende stoffer.

brokkolispirer

Brokkolispirer har blitt vist å mobilisere kroppens egen kreftforsvar og dermed redusere kreftrisikoen.

Forskerene regnet ut at man måtte spise ca 1 kilo vanlig brokkoli i uken for å redusere risikoen for tarmkreft med ca 50%.
Denne mengden kan variere veldig, avhengig av hvor brokkolien kommer fra, i tillegg til andre, ofte ukjente, forhold.

Ferske brokkolispirer derimot, har langt høyere nivåer av de immunstyrkende næringsstoffene. Her kan man spise fra 10 til 100 ganger mindre, og likevel få samme beskyttende effekt. Tre dager gamle brokkolispirer har også mer forutsigbare nivåer, siden de kreftbeskyttende stoffene finnes i frøet i utgangspunktet, og blir dermed ikke fortynnet eller påvirket av jordsmonn.

Studier har også vist at sulforafan virker normaliserende på DNA-metyleringen, som er helt avgjørende for regulering av genuttrykk og normal cellefunksjon.
Normal DNA-metylering hemmer uttrykket for sykdomsrelaterte gener. Unormal DNA-metylering derimot, spiller en avgjørende rolle for utviklingen av nesten alle krefttyper.

Sulforafan aktiverer over 200 ulike gener som styrker immunforsvaret, og det skal ikke store mengdene til. Bare en håndfull spirer i uken gir bemerkelsesverdige resultater.

Et ekstrakt fra brokkolispirer ble funnet å beskytte huden mot ultrafiolette stråleskader, og dermed mot hudkreft.

Brokkolispirer kan også øke kroppens produksjon av glutation. Glutation er en super-antioksidant som beskytter og avgifter alle cellene i kroppen. Glutation er også ansvarlig for å holde vitamin C & E i sine aktive former. Glutation er som cellenes sikkerhetsvakt som avvæpner skadelige stoffer før de kan gjøre skade på DNA’et.

brokkolispirer øker glutation

Spirer er en av de rikeste matkildene til glutation-økende næringsstoffer, og daglig inntak av brokkolispirer er en av de beste tingene du kan gjøre for å øke glutationnivået og redusere oksidativt stress.


Kurs

Dato Kurs Sted Pris
12. mar. Sjokolade og medisinske sopper Økohjertet kr. 790
19. mar. Helhetlig hormonhelse Økohjertet kr. 790

Klikk på kurset eller send en mail for påmelding.


Brokkolispirer gir bedre tarmmiljø

Et enzym fra brokkolispirer hemmer veksten av bakterien Helicobakter pylori, som er assosiert med dysbiose, tarmsykdommer og økt risiko for tarmkreft.

Tarmen beskyttes dermed mot oksidativ skade, og tarmfloraen holdes i sunn balanse.

Å beholde en sunn tarmflora er essensielt for hormonbalanse og et sunt immunforsvar som er nødvendig for å redusere betennelse og kreftrisiko.

brokkolispirer for tarmhelse

Brokkolispirer dyrkes av Hoppestad gård, og fås kjøpt på blant annet Meny, Coop eller andre dagligvarebutikker som en del av Bama’s sortiment.
Spør betjeningen om din nærbutikk kan ta inn spirene. I Oslo fås større 250 grams pakker på Økohjertet, Røtter og Helios.
Hoppestad gård tilbyr også ukentlig hjemmelevering av spirer i Oslo og mellom Oslo og Skien.

Brokkolispirer

Hippocratesprogrammet er basert på 80-års klinisk erfaring gjort ved Hippocrates Health Institute i Florida og Tree of Life Rejuvenation Center i Arizona.

Vår ideologi er basert på fremtidens helhetsforståelse av mennesket, hvor immunforsvaret styrkes gjennom naturlige metoder og fersk levende mat.

Dette steg-for-steg programmet gir deg alt du trenger for å gjenopprette din naturlige helsetilstand og realisere ditt genetiske potensiale.

Vi fokuserer på et levende og rent plantebasert kosthold som gir optimalt næringsopptak og fordøyelse.

Levende mat lader opp batteriene på cellenivå.

Hva sier folk om oss

TILBAKEMELDINGER

ØKT ENERGI

ANBEFALES

SÅ ENKELT

"Deres anbefalte endringer
i kostholdet gir meg
økt energi, humør og
overskudd i hverdagen."
- Egil-Arne Skaun Knutsen

"Anbefaler kursene på det
varmeste til alle som bryr seg.
Jeg kommer definitivt tilbake.
Tusen takk for flotte kurs!"
- Katrine Wikborg

"WOW, dette burde alle få
kunnskap om! Så enkelt og så
viktig for hver og en av oss.
Med slike verktøy kan vi
ta bedre valg og mer ansvar
for egen helse."
- Anne-Sofie Rask

Kurs

Dato Kurs Sted Pris
12. mar. Sjokolade og medisinske sopper Økohjertet kr. 790
19. mar. Helhetlig hormonhelse Økohjertet kr. 790

Klikk på kurset eller send en mail for påmelding.

Ren livskraft

Naturens eget apotek

Fyll på minerallagrene

Immunterapi som virker

Årsaksrettet ernæringsterapi

Medisinsk mat som metter

Levende mat for en levende kropp

Epigenetikk

Skru av sykdomsgenetikken

Vekk opp ditt immunsystem

Oppgrader din cellefunksjon

Helhetlig helse på DNA-nivå

Fokus og prestasjonsøkning

Tarmhelse

Endre miljøet - ikke mikrobene

Mangfold gir synergi

Tungmetallavgiftning

Vitenskapsbaserte protokoller

Helseprogram for optimal ytelse

Trygt, naturlig og effektivt

Levende mat

Ferske økologiske spirer

Kortreist miljøvennlig føde

Revitalisering på DNA-nivå

Lær om levende mat som medisin

Hva handler det egentlig om?

"Du blir hva du spiser."

Våre verdier

GRUNNPILLARER

NATURLIG

LEVENDE

RENT

Vi spiller på lag med naturen
og bruker bare det beste
og mest naturlige.

Levende mat som medisin
gir deg optimal
helsegevinst.

Ren mat er et viktig
utgangspunkt for all
effektiv ernæringsterapi.

Kommentarer

kommentarer