Chia fresca – distanseløperenes hemmelighet

Denne drikken ble populær etter at Christopher McDougall skrev om den i kjempesuksessen Born to Run. Chia fresca er Tarahumara-folkets favoritt når de løper ultramaraton-distanser for morro skyld, tilsynelatende uten engang å anstrenge seg.

 

Chia fresca har lenge vært en populær del av kostholdet i Mexico og Sør-Amerika, og chia skal ha vært brukt av både Aztekerene og Mayaene for økt utholdenhet.

Chiafrø absorberer vann opp til ti ganger sin opprinnelige størrelse ved […]

By |October 6th, 2015|Categories: Detox, Livsstil, Mat som medisin, Urter|Tags: , , |

Kombucha – livseliksiren

De gunstige effektene av probiotisk mat på menneskelig helse og ernæring er i stadig økende grad anerkjent av profesjonelle helsearbeidere. Formålet med å bruke probiotika er å optimalisere det mikrobielle mangfoldet og balansen i tarmens bakterieflora, og dermed bedre tarmens funksjon og helse.

 

Bakterier er normale beboere i mennesketarmen, hvor mer enn 400 bakterietyper er funnet: halvparten av tarmmaterialets våtvekt skyldes bakterieceller, hvis antall er mer enn det tidobbelte av antall vevsceller som […]

By |October 2nd, 2015|Categories: Detox, Livsstil, Mat som medisin|Tags: , , |

Den grønne veien til frelse

Tekst: Bodil Fuhr

 

Hva spiser folk som kan velge på øverste hylle?

Vi har spurt Mille Marie Treschow, Kirstin Arnesen og Atle Brynestad.

Og svaret er raw food, raw food og raw food.

Få i deg nok spirer, det er ti ganger mer næringsrikt enn alt annet du putter i deg.

Og dyrk dem gjerne selv, det er lett, ifølge raw food guru Brian Clement.

Raw food er den nye religionen, mener noen.

Eller kanskje bare snarveien til […]

By |August 25th, 2015|Categories: Detox, Events, Livsstil, Mat som medisin|Tags: , |

Kjemieksperimentet som gikk galt

John Warner har syntetisert en lang rekke molekyler som aldri har eksistert tidligere. Før han fikk sin Ph.D. i biologisk kjemi ved Princeton i 1988 hadde han publisert 17 vitenskapelige tekster relatert til farmasøytika og anti-kreft medikamenter. Han har skapt så mange stoffer at en gruppe kjemikalier kalles “Warner komplekser”.

I 1991 ble hans andre sønn John født med en alvorlig fødselsfeil forårsaket av mangel på et fungerende gallesystem. På tross av intensiv medisinering, operasjon […]

By |June 10th, 2015|Categories: Detox, Livsstil|Tags: , , , |

Brian Clement til Oslo i juni

Er du interessert i å unngå aldringstegn og livsstilssykdommer? Vil du vite mer om hvordan avgiftning og levende mat kan beskytte mot helseplager? Da bør du sette av mandag 15. juni. Det er dagen Brian Clement kommer til Oslo for å dele av sine erfaringer som direktør for Hippocrates Health Institute i Florida. Brian er blant verdens fremste autoriteter på mat som medisin, og har blant annet utgitt boktrilogien Food is Medicine, […]

By |May 15th, 2015|Categories: Events, Livsstil, Mat som medisin|Tags: , , , , |

Gode grunner til å drikke grønn juice

Det finnes mange grunner til å begynne med juicing.
Her er noen av de viktigste.

Full av basiske næringsstoffer

Kroppen er avhengig av bestemte pH-nivåer for å opprettholde god helse. Denne pH’en er lett basisk. Dessverre spiser de fleste i dag for mye syredannende mat. Sykdom kan lettere oppstå i en sur kropp med lite oksygen.

Grønne juicer er ren flytende basisk næring som tas opp i blodet nesten umiddelbart. Jevnlig inntak av grønne […]

By |May 6th, 2015|Categories: Livsstil, Mat som medisin|Tags: |

Kokosolje – farlig fett eller fritt frem?

Kokosolje er verre enn palmeolje, skriver Vektklubbs kostholdsekspert.
Om palmeolje er ille for hjertehelsen vår, så er kokosolje enda verre, mener professor i ernæring Kjetil Retterstøl.
Men stemmer egentlig dette? Vi har sett nærmere på påstandene om kokosolje, kolesterol og mettet fett.

Er kokosolje egentlig farlig?
Norske myndigheter har i mange tiår advart mot mettet fett, basert på teorien om at dette kan øke blodverdiene av LDL-kolesterol og dermed gi økt risiko for hjerte- og karsykdommer som aterosklerose.
Denne teorien […]

By |May 1st, 2015|Categories: Mat som medisin|Tags: |

Chaga – sopprikets konge

Chaga (kreftkjuke) har blitt verdsatt av flere urbefolkninger på hele den nordlige halvkule som den mest verdifulle av alle de medisinske soppene i naturen. I Sibir har chaga tradisjonelt hatt tilnavnet «sopprikets konge», på grunn av sine overlegne egenskaper som universalmiddel.

Denne unike tresoppen kan være en av de viktigste anti-aldrende tilskuddene vi har oppdaget så langt. Chaga inneholder potente immunmodulerende betaglukaner, og har flest antioksidanter (ORAC-verdi) av alle vekster på […]

By |October 19th, 2014|Categories: Mat som medisin, Urter|Tags: , , |

Inspirerende brokkoli og smarte grønnsaker

Grønt er sunt, det har vi alle fått høre hele livet – og særlig brokkoli troner høyt på listen over de beste grønne grønnsakene vi kan få i oss. Men hvorfor er den så sunn? En kraftig antioksidant med det klingende navnet sulforafan kan nok ta en stor del av æren…

Tekst: Marianne B Ricketts

Forskere har i lang tid studert de ulike helsebringende effektene brokkolien har. Og disse er det mange […]

By |October 7th, 2014|Categories: Mat som medisin|Tags: , |

Mineralnivå i forhold til epigenetikk

Visste du at alle prosesser og funksjoner i kroppen din er helt avhengige av spesifikke mineraler?

Vitaminer og enzymer er kroppens katalysatorer som skaper bevegelse og energi, men uten de riktige mineralene kan vi ikke produsere de vitaminene og enzymene vi trenger. Hvert vitamin og enzym utfyller hverandre og samarbeider om å sette i gang helt spesifikke  kjemiske reaksjoner som er nødvendige for å opprettholde energinivået vårt. Derfor blir vitaminer kalt […]

By |January 30th, 2014|Categories: Livsstil, Mat som medisin|Tags: , , |