Blodets mysterier

Blodet vårt består av ca. 50% vann i form av plasma. Plasma er cellenes transportsystem som holder dem i virvlende bevegelse på reisen gjennom de 100.000 kilometrene vi kaller blodets sirkulasjonssystem, en total lengde over to ganger rundt hele jorden. De andre 50% består av hvite blodceller, røde blodceller og blodplater. Dette er immunsystemets nøkkelspillere.

[ File # csp6154066, License # 1598558 ] Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php) (c) Can Stock Photo Inc. / fusebulb

Hvite blodceller skal flyte fritt; blodplater skal kunne klebes. Blodplater kommer til unnsetning når en skade oppstår. De klumper blodet slik at såret tettes og kan helbredes raskt. Dersom blodet er for tynt virker ikke blodplatene som de skal.

Hvite blodceller holder “inntrengere” i sjakk ved å frigjøre proteiner som dreper virus, bakterier, gjærsopp og parasitter. Ved første tegn til uro sendes disse soldatene ut i kamp. Dersom immunsystemet er vaktsomt vil krigen vinnes. Hvis ikke blir vi syke. Når immunsystemet er kompromittert kan parasitter og gjærsopp komme ut i blodbanen og formere seg raskt.

Dersom kroppen ikke har ressurser til å rydde opp blir sykdom en naturlig konsekvens. Disse inntrengerene stjeler vitaminer og mineraler, selv kalsium fra skjellettet, som er vitale for helsen. Over tid kan beinvev og tenner bli svake og utvikle osteoporose. Ifølge Dr. William Crook, forfatter av The Yeast Connection, har de fleste sykdommer en underliggende sopptilstand.

Vanlige symptomer på gjærsopp/candida-infeksjon er:

  • Hyppig forkjølelse / influensa
  • Tretthet / irritasjon
  • Hjernetåke
  • Konsentrasjonsvansker
  • Humørsvingninger
Gjærsopp
Gjærsopp

Gjærsopp og parasitter går hånd i hånd – har du den ene så har du sannsynligvis den andre. Begge trives på sukker og liker et oksygenfattig og surt kroppsmiljø. For å holde immunsystemet sterkt må kroppen holdes lett basisk (pH 7.0-7.5) med høye oksygennivåer. Oksygen kan fås gjennom levende mat, i tillegg til jevnlig trening og avspenning/meditasjon.

De røde blodcellene har ansvar for transport av oksygen og andre vitale næringsstoffer rundt i hele kroppen. Dersom det er rester eller “sørpe” fra giftig avfall etter medikamenter, overskudd av fett og sukker eller tungmetaller fra fisk, fluorisert vann, etc., blir den normale oksygenutvekslingen i cellene redusert. Disse avfallsrestene virker syredannende og øker mottakeligheten for sykdom.

For å kunne bli kvitt avfallsrestene i blodet må man fjerne årsakene fra kostholdet. Melkeprodukter og annen mat som omdannes til sukker, eller er høyglykemisk, ligger høyt på listen over syndere som skaper uønsket syre og betennelse. Melk og melkeprodukter er også svært slimdannende. Denne betennelsesresponsen påvirker særlig magen, leddene, tarmen og bihulene. Den påvirker også cellenes klebrighetsgrad og kan gi uønsket blodklumping med økt risiko for slag.

Blodklumping
Blodklumping

Andre syredannende / betennelses-skapende varer inkluderer kjøtt, egg, medikamenter, narkotika, sigaretter, alkohol og kaffe.

Blod er en fantastisk væske! Den er resende, hydrerende og nærende. Uten blod kan vi ikke leve. Kroppen vår vet nøyaktig hva den må gjøre for å regenerere og helbrede. Alt vi trenger å gjøre er å behandle den med omtenksomhet og gi den redskapene den trenger for å gjøre sin perfekte jobb.

“Keep your blood clean, your body lean, and your mind sharp.”
– Henry Rollins


Nettkurs

Dato Kurs Sted Pris
25. mar. Mat som medisin Zoom (online) kr. 350

Klikk på kurset for påmelding og mer informasjon.

Kommentarer

kommentarer


Posted

in

,

by