BEMER kan forbedre nedsatt blodsirkulasjon i de minste blodårene og dermed støtte kroppens egne selvhelbredende og regenerative prosesser. Sirkulasjon er kroppens forsyningssystem. 74% av den befinner seg i de minste blodårene (mikrosirkulasjon), det vil si, i området hvor blodceller forsyner vev og organer med næringsstoffer og oksygen, og tar med avfallsstoffer på vei tilbake for eliminasjon. Det er bare ved hjelp av disse forsyning- og eliminasjonsprosessene at kroppens celler kan utføre sine ulike livsopprettholdende oppgaver og gi kroppen energi.
Hjertet holder blodcellene i bevegelse gjennom blodstrømmen. Blodcellene må likevel forsyne og rense et område på mer enn 120.000 kilometer. Siden hjertet ikke klarer dette alene, trenger det hjelp: de små blodårene propellerer blodet ved hjelp av sine egne pumpebevegelser (vasomosjon), og støtter dermed hjertet.
Disse bevegelsene regulerer også blodflyten på den måten at områder med høyere behov for blod får mer blod enn områder som har et lavere behov. For eksempel trenger musklene mye blod under sportsaktiviteter, mens hjernen trenger mindre. I en læringssituasjon er det motsatte tilfelle.
Pumpebevegelsene til de små blodårene hjelper dermed blodcellene til å gjøre jobben sin, og komme seg dit de trengs mest. Resultatene taler for seg selv: Kroppens forsvar styrkes, fysisk og mental ytelse økes, immunkapasiteten er styrket, og næringsstoffene du spiser når lettere frem til cellene.
Pulsvariasjon – vår viktigste helseparameter
Den mest pålitelige faktoren for sykdomsrisiko vi kjenner til i dag heter Heart Rate Variability (HRV), eller pulsvariasjon på norsk. Hva HRV måler er forskjellen mellom pulsen på innpust og utpust, og denne forteller oss hvordan kapillærene pulserer i takt med pusten. Hjertet styres av både det parasympatiske og sympatiske nervesystemet, og det er samspillet mellom disse som måles i form av HRV.
Årsaken til pulsvariasjonen er det parasympatiske nervesystemets vekselvirkning på vasomotorikken i kapillærsystemet. Det betyr at kapillærene trekker seg sammen (sympatisk) på innpust og utvider seg (parasympatisk) på utpust. Fordi vi ikke har lært å puste optimalt får ikke muskulaturen rundt kapillærårene nok stimuli til å unngå forfall. Dermed blir den mindre responsiv og får redusert rekkevidde jo eldre vi blir. Bemer stimulerer denne vasomotorikken i kapillærene til å frakte mer blod så muskulaturen blir gradvis sterkere og mer responsiv til vekslingen mellom kontraksjon (sympatikus) og ekspansjon (parasympatikus), som stoffskiftet er avhengig av for å fungere normalt.
Når vi puster i takt med denne naturlige vekslingen mellom sympatisk og parasympatisk aktivering begynner hjertet å produsere stoffer som roer ned amygdala (fryktsenteret) i hjernen, og gjør hodet mer i kontakt med kroppen.
Hør Lars Ranes forklare hvordan Bemer-teknologien fungerer.
Er du interessert i mer informasjon om Bemer fysikalsk vaskulær terapi, ta kontakt på tlf 98425466 eller fyll ut kontaktskjemaet under.
[gravityform id=”6″]