Stadig flere oppdager at de ikke tåler kumelk særlig bra, og da er nøttemelk et godt alternativ.
Dessverre er nøttemelken du får i butikken både pasteurisert/død, overpriset og ofte ikke spesielt velsmakende.
Heldigvis kan du enkelt lage din egen hjemme på kjøkkenet som både er mer næringsrik og god, og i tillegg koster under halvparten av hva den gjør i butikken.
Hvordan gjør man det?
Det skal du få lære nå. 🙂
PS! Denne oppskriften er tilpasset en 2 liters blender.
1. Legg 2 dl mandler i vann i 12 timer.
Vi legger mandlene i vann for å starte spireprosessen, da vannet vasker bort enzymhemmerene i skallet og gjør at de både smaker og fordøyes bedre.
Etter 12 timer skylles de godt under rennende vann og puttes i en kraftig blender sammen med rent filtrert vann opp til ca 3/4 av blenderens kapasitet.
Kjør på full hastighet mens du holder på lokket (for sikkerhets skyld) i ca. 1 minutt.
2. Nå trenger du en nøttemelkpose til å sile av melken og fjerne fiberet.
Den får du på f.eks. Sanabona ved å klikke her.
Hell så melken tilbake i blenderen.
3. Tilsett 1/2 ts himalayasalt.
Salt fremhever alle smaker, og tilfører mineraler, samtidig som holdbarheten økes.
4. Tilsett sødme.
Vi anbefaler en kombinasjon av flytende stevia-ekstrakt en kaldslynget honning som Kjartan’s skogshonning.
Yaconsirup eller FOS er også gode alternativer for en mer lavglykemisk variant.
Smak deg frem!
5. Tilsett smaker.
1/2 ts økologisk ceylon kanel
1/2 ts ekte bourbon vaniljepulver.
Bruk eventuelt kokosolje og lecithin for ekstra fylde og kalorier, eller rått kakaopulver for sjokolademelk!
Her er det bare fantasien som setter grenser, og alle såkalte “supermat”-pulver kan brukes som smakstilsetninger i nøttemelken.
Oppbevares på glass i kjøleskap.
God fornøyelse! 🙂
Del denne oppskriften med dine venner ved å klikke på ikonene for sosiale medier til venstre.
Nettkurs
Dato | Kurs | Sted | Pris |
---|---|---|---|
25. mar. | Mat som medisin | Zoom (online) | kr. 350 |
Klikk på kurset for påmelding og mer informasjon.