Mandelmelk 2

Stadig flere oppdager at de ikke tåler kumelk særlig bra, og da er nøttemelk et godt alternativ.

Dessverre er nøttemelken du får i butikken både pasteurisert/død, overpriset og ofte ikke spesielt velsmakende.

Heldigvis kan du enkelt lage din egen hjemme på kjøkkenet som både er mer næringsrik og god, og i tillegg koster under halvparten av hva den gjør i butikken.

Hvordan gjør man det?

Det skal du få lære nå. 🙂

PS! Denne oppskriften er tilpasset en 2 liters blender.

1.  Legg 2 dl mandler i vann i 12 timer.

Vi legger mandlene i vann for å starte spireprosessen, da vannet vasker bort enzymhemmerene i skallet og gjør at de både smaker og fordøyes bedre.

Etter 12 timer skylles de godt under rennende vann og puttes i en kraftig blender sammen med rent filtrert vann opp til ca 3/4 av blenderens kapasitet.

Kjør på full hastighet mens du holder på lokket (for sikkerhets skyld) i ca. 1 minutt.

2.  Nå trenger du en nøttemelkpose til å sile av melken og fjerne fiberet.

Den får du på f.eks. Sanabona ved å klikke her.

Hell så melken tilbake i blenderen.
70000-nottemelkspose-800

3.  Tilsett 1/2 ts himalayasalt.

Salt fremhever alle smaker, og tilfører mineraler, samtidig som holdbarheten økes.

4.  Tilsett sødme.

Vi anbefaler en kombinasjon av flytende stevia-ekstrakt en kaldslynget honning som Kjartan’s skogshonning.

Yaconsirup eller FOS er også gode alternativer for en mer lavglykemisk variant.

Smak deg frem!

5. Tilsett smaker.

1/2 ts økologisk ceylon kanel

1/2 ts ekte bourbon vaniljepulver.

Bruk eventuelt kokosolje og lecithin for ekstra fylde og kalorier, eller rått kakaopulver  for sjokolademelk!

Her er det bare fantasien som setter grenser, og alle såkalte “supermat”-pulver kan brukes som smakstilsetninger i nøttemelken.

Oppbevares på glass i kjøleskap.

God fornøyelse! 🙂

Almond-Milk 2

Del denne oppskriften med dine venner ved å klikke på ikonene for sosiale medier til venstre.


Nettkurs

Dato Kurs Sted Pris
25. mar. Mat som medisin Zoom (online) kr. 350

Klikk på kurset for påmelding og mer informasjon.

Kommentarer

kommentarer